A Középületek kiemelt jelentőségű épületenergetikai fejlesztése – Gerendás Község Önkormányzata középületeinek energetikai korszerűsítése I.

széchenyi tervA dokumentum letöltése PDF formátumban megtekinthető és letölthető itt: Dokumentáció

A korszerűsítés alatt készült fotódokumentációk megtekintése: Galéria

KEOP-5.7.0/15-2015-0221

EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSSAL VALÓSULT MEG GERENDÁS KÖZÉPÜLETEINEK
ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE

Gerendás Község Önkormányzata vissza nem térítendő támogatás segítségével tulajdonában és üzemeltetésében lévő két épületének energetikai fejlesztését valósította meg.

A fűtési energiaigény csökkentése érdekében az Egészségház és Közművelődési Intézmény épületeinek 660+965 m2-nyi homlokzatának, 400+825 m2-nyi padlás- és alsó zárófödémjeinek, valamint a fűtött tetőteret határoló szerkezetek hőszigetelése, valamint 161+137 m2-en külső nyílászáróinak energia-megtakarítást eredményező cseréje valósult meg. A projekt által az épületek fűtési energiaigény csökkentését várják, amelynek köszönhetően csökken a fűtéshez szükséges felhasznált földgáz mennyisége, ezúton is felhívva a figyelmet az energiatakarékosság és a kibocsátott üvegházhatású gázok mennyiségének csökkentésének jelentőségére.

A Középületek kiemelt jelentőségű épületenergetikai fejlesztése – Gerendás Község Önkormányzata középületeinek energetikai korszerűsítése I. c. kiemelt projekt lehetővé teszi, hogy az Európai Uniós irányelveknek megfelelően a magyarországi közintézmények teljesítsék az előírt energiafogyasztás-csökkentést. A projektnek köszönhetően Gerendás Község Önkormányzatának fűtésre fordított kiadásai jelentősen csökkennek, ezáltal is elősegítve a település fenntartható fejlődését.

A Környezet és Energia Operatív Program keretében Gerendás Község Önkormányzata 89.724.708 forint vissza nem térítendő nyert el a fenti fejlesztés megvalósítására.

A projekt megvalósulásának kezdete: 2015. 09. 16.
A projekt megvalósulásának vége: 2015. 11. 30.