A Középületek kiemelt jelentőségű épületenergetikai fejlesztése – Gerendás Község Önkormányzata középületeinek energetikai korszerűsítése II.

A dokumentum letöltése PDF formátumbanszéchenyi tervmegtekinthető és letölthető itt: Dokumentáció

A korszerűsítés alatt készült fotódokumentációk megtekintése: Galéria

KEOP-5.7.0/15-2015-0226

EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSSAL VALÓSULT MEG GERENDÁS KÖZÉPÜLETEINEK
ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE

Gerendás Község Önkormányzata vissza nem térítendő támogatás segítségével tulajdonában és üzemeltetésében lévő három épületének energetikai fejlesztését valósította meg.

A fűtési energiaigény csökkentése érdekében a Községháza, Iskola és tornaterem épületeinek 417+1608 m2-nyi homlokzatának, 315+630 m2-nyi padlás- és alsó zárófödémjeinek, valamint a fűtött tetőteret határoló szerkezetek, illetve 880 m2-nyi lapostetőinek hőszigetelése, illetve 46+565 m2-en külső nyílászáróinak energia-megtakarítást eredményező cseréje valósult meg. A projekt által az épületek fűtési energiaigény csökkentését várják, amelynek köszönhetően csökken a fűtéshez szükséges felhasznált földgáz mennyisége, ezúton is felhívva a figyelmet az energiatakarékosság és a kibocsátott üvegházhatású gázok mennyiségének csökkentésének jelentőségére.

A Középületek kiemelt jelentőségű épületenergetikai fejlesztése – Gerendás Község Önkormányzata középületeinek energetikai korszerűsítése II. c. kiemelt projekt lehetővé teszi, hogy az Európai Uniós irányelveknek megfelelően a magyarországi közintézmények teljesítsék az előírt energiafogyasztás-csökkentést. A projektnek köszönhetően Gerendás Község Önkormányzatának fűtésre fordított kiadásai jelentősen csökkennek, ezáltal is elősegítve a település fenntartható fejlődését.

A Környezet és Energia Operatív Program keretében Gerendás Község Önkormányzata 139.078.412 forint vissza nem térítendő nyert el a fenti fejlesztés megvalósítására.

A projekt megvalósulásának kezdete: 2015. 09. 15.
A projekt megvalósulásának vége: 2015. 11. 30.